Skip to content

Wonen & Zorg

woonomgeving
met zorg

Wanneer thuis wonen niet langer gaat zal uitgekeken moeten worden naar een passende woonomgeving met zorg. Zorgerf Berkelland is een alternatief voor het huidige aanbod en wil helpen om wachtlijsten te verkorten. 

Mensen met dementie, met indicatie WLZ vanaf zorgzwaarte 5, kunnen komen wonen bij Zorgerf Berkelland. Op basis van een sociale indicatie en als langer thuis wonen niet meer verantwoord is. Als mantelzorgers overbelast raken, hun dierbare zien vereenzamen en ervaren dat hen tekort wordt gedaan. Men komt naar Zorgerf Berkelland om verder te leven in een nieuwe sociaal verrijkte omgeving waar veel meer te doen en te beleven is dan in hun eigen huis. Waar medewerkers huisgenoten zijn en elke dag er het beste van maken. Waar mensen met dementie weer opbloeien, langer actief blijven en zich betrokken voelen. Want iedereen doet ertoe, is nuttig en nodig. Een zinvolle dagbeleving die bij jou past omdat het een herkenbare taak is, iets waar je goed in bent, graag doet of omdat het fijn is dat je ons erbij wilt helpen.

“ Bij ons zit niemand dagenlang voor zich uit te staren want we gaan het erf op om naar de dieren te kijken of we maken een wandeling door de tuin